roti-recept

Surinaamse Roti

Niets is lekkerder dan een lekkere Surinaamse roti. Het gerecht is van oorsprong Hindoestaans en lijkt ingewikkeld om te maken, maar dat is het helemaal niet. Daar gaan we.

  • Ingrediënten:
    4 kipbouten (ongeveer 1 kilo)
    6 grote aardappelen
    600 gram kousenband
    3 uien
    4 teentje knoflook
    3 eetlepel massala
    4 theelepels tomatenpuree
    1/2 liter water
    2 bouillonblokjes
    mespunt zwarte of witte peper
    4 eetlepels zonnebloem olie
  • Voor erbij (kant en klaar)
    6 tot 8 eieren
    Rotiplaten (per 3 verpakt bij toko)
    Pittige mango chutney

Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 55 minuten

Voorbereiding:
Was de kip en de bouten droog.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
Snipper de uien en pers de knoflook.
Kook de eieren 10 minuten.

We starten met bereiding van de kip:
Fruit iets meer dan de helft van de ui glazig en voeg de helft van de knoflook toe. Bak daarna twee eetlepel tomatenpuree mee voor een minuut en voet 2 eetlepels massala toe met de zwarte peper. Bak dit ook even mee. Daarna voeg je de kipstukken toe om te bakken, zorg ervoor dat het kruidenmengsel niet aanbrandt! Als de kip goed is aangebakken kun je ¼ liter water met een bouillonblokje toevoegen. En alles goed mengen. Laat dit 45 minuten zachtjes pruttelen.
Eieren gekookt? Pel ze en voeg ze bij de kip in de pan. Dompel ze onder de heerlijke saus.

Bereiding van de aardappelen:
Hetzelfde als bereiding van de kip, maar lees aardappelen in plaats van kip. De aardappelen hebben ongeveer 25 minuten kooktijd nodig.

Kouseband:
Verse kouseband in stukje van enkele centimenters snijden. Kouseband niet te gaar laten worden. Kook voor ongeveer 7 à 9 minuten apart óf voeg ze 8 minuten toe aan de aardappelen.

Opdienen:
Verhit de rotiplaat voor 1 minuut in de magnetron. Leg vervolgens op de plaat twee stukken kip, aardappelen, twee eieren en de kouseband. Een lekkere schep saus erbij en een likje mango chutney.
Njang Swietie!

Verse zeevruchten

De meest heerlijke verse vis op Ali Baba Bazaar (elke zaterdag en zondag)

Vis van de markt is vers en lekker. Gewoon een kabeljauwfilet of uw gasten ene plateau Fruits de Mer voorschotelen? Bij Ali Baba Bazaar haalt u het op de versmarkt. Ook in het weekend!

Prachtige kruiden en specerijen vindt u op Ali Baba Bazaar. Vraag de marktkoopman of -vrouw wat u maar wilt. Ze geven advies. 

Binnenkort vindt u op onze website de lekkerste recepten die u maakt met de verse waar van Ali Baba Bazaar

Recepten van Ali Baba Bazaar

Na of tijdens het shoppen iets lekkers eten? Dat kan bij een van de foodtrucks of restaurants. 

Lekker eten